ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ

Loading...
ΜΟΝΟ Ο ΣΟΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΟΙ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΩ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΕΡΗΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ. " ΖΗΝΩΝ"

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012

Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ

Οι δυσκολίες της ζωής μας οδηγούν νομοτελειακά στην εσωτερική αλλαγή, όπως ο πόνος μας οδηγεί στους γιατρούς και στα φάρμακα. Μπορούμε να αγνοούμε τα συμπτώματα μιας ασθένειας από φόβο, ή από αφέλεια για όσο θέλουμε, μέχρι να καταλήξουμε στο κρεβάτι. Εκεί πλέον θα πρέπει να δράσουμε διότι δεν υπάρχει οδός διαφυγής. Όσο πιστεύουμε ότι ο εγωισμός είναι "χρήσιμος" δεν θα εργαστούμε ποτέ για την απαλλαγή μας από αυτόν. Όταν αλλάξουμε νοοτροπία μετά από αρκετά χτυπήματα στην ζωή, τότε έχουμε ωριμάσει για εσωτερική εργασία. Έχουμε στραφεί στον εαυτό μας. Βρισκόμαστε πλέον στο σημείο όπου έχουμε αποφασίσει ειλικρινά την αλλαγή μας. Δεν ελπίζουμε ότι θα την γλιτώσουμε χωρίς να αλλάξουμε, ότι θα κάνουμε το λάθος και θα απολαμβάνουμε την ζωή μας σαν να έχουμε κάνει το σωστό. Εδώ τώρα απαιτείται ένα ακόμη άλμα στην συνειδητότητά μας. Μια περαιτέρω βελτίωσή μας ώστε να μπορέσουμε, όπως ήδη έχουμε πει, να διακρίνουμε την σωστή λύση και να βρούμε την δύναμη να την εφαρμόσουμε. Βλέπουμε λοιπόν ότι οι δυσκολίες μας εξελίσσουν, με τον όρο όμως ότι τις αποδεχόμαστε και αποφασίζουμε να αλλάξουμε τον εαυτό μας χρησιμοποιώντας τις σαν μέσο "εκγύμνασης". Διδασκόμαστε, αναλαμβάνουμε την ευθύνη των πράξεών μας, προσπαθούμε και έτσι βελτιωνόμαστε. Αν όμως επιχειρούμε να τις αποφύγουμε με πλάγια μέσα χωρίς να δίνουμε πραγματικές λύσεις, τότε λειτουργούμε με κουτοπονηριά. Το σύμπαν όμως δεν μπορούμε να το εξαπατήσουμε έτσι εύκολα.Αντίθετα, αν εργαστούμε υπεύθυνα, τότε θα διαπιστώσουμε ότι μας παρέχονται πολλές εξυπηρετήσεις. "Τυχαία" περιστατικά, "συμπτώσεις", μαθήματα, συμβολικά γεγονότα, εσωτερική ενίσχυση και άλλα πολλά, θα διευκολύνουν την προσπάθειά μας. Αρχίζουν να ανοίγουν διάφορες "πόρτες" μέσα μας και έξω μας, γιατί εισερχόμαστε πλέον στο ρεύμα της εξέλιξης και κάποιες δυνάμεις τίθενται στην διάθεσή μας. Η χάρις του Θεού, όπως θα έλεγαν κάποιοι. Μόνο η προσωπική εμπειρία θα μας πείσει.
Η ειλικρινής απόφαση είναι το ήμισυ του παντός. Από εκεί και πέρα θα διαπιστώσουμε ότι αυξάνουν οι εσωτερικές δυνατότητές μας, η αποφασιστικότητά μας και επίσης ότι δεχόμαστε κάποια υποστήριξη από το περιβάλλον μας. Όχι μόνο από ανθρώπους, αλλά ορισμένα γεγονότα διευθετούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να μας βοηθούν. Συμβαίνει συχνά, μετά από μια σοβαρή και σταθερή απόφασή μας, να δημιουργηθούν τέτοιες καταστάσεις στην ζωή μας οι οποίες να μας προσφέρουν ευκαιρίες για κάποια συγκεκριμένη εργασία επί του εαυτού μας.

Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

We Are Free- Ηighly Dedicated....

Φιλτατε Διονύσιε αληθινός κόσμος είναι ο πνευματικός κόσμος - Ολα προέρχονται και δημιουργούνται μέσα από αυτόν
Μέσα από τα χρόνια που πέρασαν, αγκυροβόλι του πολυταξιδεμένου μου νου, δεν κατάφερα να βρω ακόμη......... Η αναζήτηση ξεκίνησε -πιστεύοντας- με τους καλύτερους οιωνούς.... Άπειρες φορές προσπάθησα να βάλω σε τάξη τα αναποδογυρίσματα της ζωής, που σαν δυνατός άνεμος με «μαστίγωναν» στο κάθε φοβισμένο μου χαμόγελο.....
 
....O άνθρωπος να συνειδητοποιήσει την δύναμη του και να υπερασπιστεί το ανθρώπινο είδος και την ζωή γενικότερα.....αυτό που χρειάζετεται για να κάνει το πρώτο βήμα, είναι ΑΓΑΠΗ.....Αγάπη είναι αυτό που σου προκαλεί απέραντη και αλησμόνητη ευτυχία σε κάθε στιγμή της ζωής σου. Αυτό που σε κάνει να πιστεύεις ότι ο κόσμος σου ανήκει... Αγάπη είναι πάνω απ 'όλα να χαρίζεις τον εαυτό σου...

Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

Χειροτονία του πατρός Διονυσίου

Τήν Μεγάλην Δευτέραν, 27ην Μαρτίου/9ην Ἀπριλίου 2012, ἔλαβε χώραν ἐπί τοῦ Φρικτοῦ Γολγοθᾶ ὑπό τοῦ Ἱερωτάτου Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ. Ἡσυχίου ἡ εἰς διάκονον χειροτονία τοῦ διατελέσαντος ἐπί ἕν ἔτος καί πλέον ἀφωσιωμένου διακόνου ἐν τῶ Φρικτῷ τούτῳ τόπῳ μοναχοῦ π. Διονυσίου Ἀργυροπούλου.


ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΩΝ ΣΕΛΛΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡ ΔΙΟΝΥΣΙΟ
ΑΞΙΟΣ ΠΑΤΕΡ ΔΙΟΝΥΣΙΕ!!!

Σάββατο, 7 Απριλίου 2012

......άνευ σημασίας!!!!!

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας βασιλιάς μόνος.........
-Μεγαλώνεις του έλεγε η μάνα του.
-Δεν έχει σημασία, απαντούσε αυτός.
-Το βασίλειο χρειάζεται διάδοχο.
-Δεν έχει σημασία.
Και σημασία δεν έδινε σε καμιά προτροπή, σε κανένα προξενιό. Μέχρι που ένα πρωί, χαράματα, βλέπει από μακριά μια γυναίκα να περπατάει στη δημοσιά με ένα δισάκι στον ώμο.
Στέλνει τους φρουρούς, την φέρνουν μπροστά του.
-Πως σε λένε; την ρωτάει
-Σημασία, του απαντάει αυτή.
-Από πού έρχεσαι;
-Από έναν χωριό ασήμαντο.
-Και που πηγαίνεις;
-Κάπου που έχει σημασία.
-Δεν επιτρέπεται να περάσεις τα σύνορα χωρίς την έγκρισή μου.
-Έχει σημασία για εσένα να δίνεις την έγκρισή σου;
-Και βέβαια. Τι βασιλιάς θα ήμουν αλλιώς;

 -Τότε θα νιώθεις πάντα μόνος, εκτός κι αν δεν έχει σημασία...............
Διονύσιος Αργυρόπουλος

Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

Εφηβικό Σταυροδρόμι

Οι έφηβοι φτάνουν στο σταυροδρόμι. Εκεί βλέπουν δεξιά ένα δρόμο ευθύ φαρδύ και άνευ τέρματος…… Όποιος τον πάρει υπολογίζει να φτάσει <<πού>>? Δεν έχει εγκωμιαστεί για τίποτα… Τα εύρε  όλα ευχάριστα άνευ κόπου ή μόχθου και δεν έχει να υποδείξει, ως δικό του επίτευγμα << Τέχνη- Σπουδή κλπ>>..Θα ομοιάζει σαν ένα μπαλόνι γεμάτο αέρα που μοιραίως όταν σκάσει θα ακουστεί ένα μπαμ και δεν θα υπάρχει τίποτα!!!  Όποιος πάρει το αριστερό δρόμο που είναι ανήφορος και κακοτράχαλος υπολογίζει ότι πρέπει να τερματίσει στην κορυφή του βουνού θα δει τριγύρω του (κάτω…Όταν φτάσει κάποιος σε ένα μοναδικό τοπίο, πρώτο του αίσθημα, με ότι μέσον να αφήσει ένα κειμήλιο ( την υπογραφή ή το άλλο). Ο αγαπητός μας όταν φτάσει στην κορυφή του βουνού, στήνει πέντε πέτρες (βράχους) κι όλο εγκώμιο ότι έκανε <<αυτό που λίγοι δύνανται να κάνουν>>.  Η κορυφή του βουνού επατήθη!!!( Η διήγηση μου αυτή είναι αλληγορική..... Άλλα λέει και άλλα εννοεί!!...)
Θέλω να βγω σε κορυφή αητό για να ανταμώσω, για να μου δώσει δυο φτερά τον κόσμο να ενώσω…Αητέ μου σε ζηλευουνε του Δία το καμάρι άλλοι  εχουνε το όνομα και εσύ έχεις την χάρη…Εκεί ψηλά όπου πετάς βλέπεις την οικουμένη θα εγερθεί καμια φορά γιατί είναι κοιμισμένη;Αυνανισμό λατρεουνε φέρει βαρύ τον ύπνο κι οι λύκοι να χορευουνε και ήμαστε στο λίκνο….
Του Ιωάννου Αργυρόπουλου

Κυριακή, 1 Απριλίου 2012

Όταν οι σελίδες θυμώνουν...

Οι σελίδες του τετραδίου ήταν πανικόβλητες
και θυμωμένες συνάμα. Αιμορραγούσαν ακατάσχετα από μελάνι νωπής προσδοκίας κυλιόντουσαν μέσ' στο βούρκομουτζουρωμένων εντάσεωνσκίζονταν απ' τους θυελλώδεις ανέμους της ψυχής τσαλακώνονταν από ανταριασμένους σπασμούς αισθημάτων πληγώνονταν απ' τις επιθέσεις της αιχμηρής πένας που κάρφωνε κάθε τόσο στο λευκό τους κορμάκι τελείες προσπαθώντας μάταια να τελειώσει όνειρα που 'χαν μείνει μισά. Οργισμένες οι σελίδες απαιτούσανε σεβασμό.Πρόβαλαν επιχείρημα την υψηλή τους καταγωγή. Μιλούσαν για τους σπουδαίους προγόνους τους τα υπερήφανα δέντρα.Όταν όμως τους έδειξα εικόνες της εν τη αγκάλη σου ευδαιμονίας μου σκηνές της πτώσης μου απ΄την καρδιά σου με δήμιο την αναίτια φυγή σου τότε μόνο σώπασαν λέγοντας:
- Υπάρχουν και χειρότερα.
Toυ αγαπημένου μας Παναγιώτου Αργυροπουλου.Από τη συλλογή ΑΡ.ΠΑ σε περισυλλογή (2001)
Ο Παναγιώτης Αργυρόπουλος το 1967 γεννήθηκε στον Πύργο Τριφυλίας στη Μεσσηνία. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και σήμερα εργάζεται ως καθηγητής στη μέση εκπαίδευση στο νομό Θεσσαλονίκης. Έχει εκπονήσει μελέτες λαογραφικού και ιστορικού περιεχομένου και έχει κάνει εισηγήσεις για θέματα σχετικά με την ποίηση.